Γεννήτρια κωδικού πρόσβασης

[Greek language]

Χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο για να δημιουργήσετε άμεσα ασφαλείς, τυχαίους κωδικούς πρόσβασης.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι ο κωδικός πρόσβασης;

Ο κωδικός πρόσβασης είναι η μοναδική ταυτότητα ενός χρήστη για να διατηρεί τα στοιχεία του ασφαλή με την ιδιωτικοποίηση της πρόσβασης. Στις μέρες μας, η ιδιωτικοποίηση των πάντων έχει γίνει ευρέως δημοφιλής και ας πούμε απαραίτητη, οπότε τα πάντα έχουν ασφαλιστεί με έναν κωδικό πρόσβασης, είτε πρόκειται για το τηλέφωνό σας, το φορητό σας υπολογιστή, το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή ακόμη και για την πρόσβαση στο σπίτι σας κ.λπ.

Τι είναι η γεννήτρια κωδικών πρόσβασης;

Η γεννήτρια κωδικών πρόσβασης είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργεί αυτόματα πολύ ασφαλείς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για εσάς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τι κάνει έναν κωδικό πρόσβασης ασφαλή;

Τα προγράμματα αποκρυπτογράφησης κωδικών πρόσβασης θα αποκρυπτογραφήσουν τους κωδικούς πρόσβασης με βάση τα πιο συνηθισμένα λάθη των χρηστών που χρησιμοποιούνται κατά τη δημιουργία αδύναμων κωδικών πρόσβασης. Πώς να αποφύγετε την παραβίαση των κωδικών σας; Μάθετε πώς να δημιουργείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης:

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 15 χαρακτήρες, αποτελούμενος από κεφαλαία και πεζά γράμματα. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ένα μείγμα αριθμών και συμβόλων και να είναι εντελώς διαφορετικός από τους προηγούμενους κωδικούς σας.

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης δεν θα πρέπει να περιέχει ένα κοινό όνομα, όπως το όνομά σας, το όνομα χρήστη ιστότοπου, το όνομα του κατοικίδιου ζώου σας ή το όνομα ενός μέλους της οικογένειας. Επιπλέον, ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης δεν θα πρέπει να περιέχει στοιχεία της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, την ημερομηνία γέννησης, την ταχυδρομική διεύθυνση, το μοτίβο πληκτρολογίου ή οποιαδήποτε λέξη λεξικού.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την ισχυρή, τυχαία και ασφαλή γεννήτρια κωδικών πρόσβασης στο επάνω μέρος της σελίδας για να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης που είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραβιαστούν για την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Τρόποι για να διατηρείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς

Έτσι, έχετε ρυθμίσει τους κωδικούς πρόσβασής σας και αισθάνεστε ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Τώρα θα πρέπει να φροντίσετε να τους διατηρήσετε ασφαλείς. Ακολουθεί ο κατάλογος των κανόνων που σας κρατούν μακριά από προβλήματα με τους κωδικούς πρόσβασης,

Μην δίνετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε άλλους

Αν κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας πριν τον μοιραστείτε και, στη συνέχεια, αλλάξτε τον ξανά αφού η πρόσβασή του δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Ποτέ μην απαντάτε σε ένα email που σας ζητάει τον κωδικό πρόσβασής σας

Να το θυμάστε αυτό! Είναι ζωτικής σημασίας! Χωρίς εξαιρέσεις! Καμία νόμιμη υπηρεσία δεν θα σας ζητήσει ποτέ να τους στείλετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ονομάζονται απάτες phishing και είναι πολύ συνηθισμένα. Οι εγκληματίες δημιουργούν και στέλνουν αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ακούγονται και φαίνονται αυθεντικά με όλα τα καλά γραφικά και λογότυπα στη θέση τους. Ενσωματώνουν επίσης συνδέσμους σε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που, όταν κάνετε κλικ, σας μεταφέρουν σε έναν απατηλό ιστότοπο που μοιάζει ακριβώς με τον αρχικό, αλλά έχει δημιουργηθεί από τους εγκληματίες. Οι εγκληματίες δημιουργούν αυτούς τους ιστότοπους ειδικά για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους ώστε να πιστέψουν ότι βρίσκονται στον αυθεντικό ιστότοπο και να πληκτρολογήσουν τα στοιχεία σύνδεσής τους.

Ποτέ μην ακολουθείτε έναν σύνδεσμο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παραπέμπει σε έναν ιστότοπο που απαιτεί σύνδεση

Αυτός ο κανόνας είναι εξίσου σημαντικός με τον προηγούμενο! Επίσης, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις! Ακόμη και αν είστε σίγουροι ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι νόμιμο, μεταβείτε στον ιστότοπο είτε χρησιμοποιώντας έναν προηγουμένως αποθηκευμένο σελιδοδείκτη είτε πληκτρολογώντας τη διεύθυνση του ιστότοπου που συνήθως χρησιμοποιείτε για να επισκεφθείτε τον ιστότοπο. Μην πληκτρολογήσετε τον σύνδεσμο που παρέχεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

Αντιμετωπίστε ως διακινδυνευμένο οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης που σας έχει αποσταλεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μην στέλνετε ποτέ κωδικούς πρόσβασης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κανέναν άλλον

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταξιδεύουν μέσω του Διαδικτύου ως καθαρό κείμενο και μπορούν να γίνουν αντιληπτά από άλλους. Επομένως, εάν ζητήσετε να σας αποσταλεί ένας ξεχασμένος κωδικός πρόσβασης, αλλάξτε τον κωδικό σας αμέσως μόλις τον λάβετε. Ομοίως, αν ζητήσετε επαναφορά κωδικού πρόσβασης και σας αποσταλεί σύνδεσμος επαναφοράς, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο αμέσως μόλις λάβετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μην περιμένετε γιατί κάποιος άλλος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον σύνδεσμο για να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης και να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Μην χρησιμοποιείτε δημόσιους υπολογιστές (σε καφετέριες Διαδικτύου, ξενοδοχεία κ.λπ.) για να πιστοποιηθείτε σε οποιονδήποτε ιστότοπο με τα στοιχεία σύνδεσής σας

Καμία εξαίρεση! Οι δημόσιοι υπολογιστές κατακλύζονται από spyware και key-loggers, τα οποία είναι αόρατα με γυμνό μάτι. Αυτά τα κακά πράγματα καταγράφουν, καταγράφουν και στέλνουν στον ιδιοκτήτη τους ό,τι κάνετε στον υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων που επισκέπτεστε και των στοιχείων σύνδεσης που πληκτρολογείτε.

Συνδεθείτε μόνο μέσω ασφαλών ιστοσελίδων HTTPS/SSL, αν ο λογαριασμός έχει αξία για εσάς

Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Αν δεν ξέρετε τι είναι το HTTPS, η ασφαλής ιστοσελίδα SSL, μη φοβάστε. Είναι πολύ απλό. Για να διαπιστώσετε αν βρίσκεστε σε μια ασφαλή σελίδα HTTPS, SSL, εκτελέστε τον ακόλουθο έλεγχο δύο βημάτων:

1.) Κοιτάξτε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας πρέπει να αρχίζει με HTTPS:// – όχι HTTP://. Εάν η διεύθυνση αρχίζει με HTTP://, δεν πρόκειται για ασφαλή ιστοσελίδα. Εάν αρχίζει με “HTTPS://”, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

2.) Υπάρχει ένα de facto πρότυπο μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο για την εμφάνιση ενός εικονιδίου “Κλείδωμα” είτε στη γραμμή διευθύνσεων είτε στη γραμμή κατάστασης του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ (ή διπλό κλικ) σε αυτό για να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με το πιστοποιητικό ασφαλείας του ιστότοπου.

Αυτό είναι σημαντικό για να γνωρίζετε πού και πώς το πρόγραμμα περιήγησής σας υποδεικνύει ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής. Ελέγξτε τη βοήθεια του προγράμματος περιήγησής σας εάν δεν είστε σίγουροι για το πού βρίσκεται το εικονίδιο “Κλείδωμα”.

Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε κλικ/διπλό κλικ στο εικονίδιο κλειδαριάς σε έναν νέο ιστότοπο που επισκέπτεστε, επειδή ορισμένοι απατεώνες ιστότοποι έχουν κατασκευαστεί με μια μπάρα απομίμησης στην ιστοσελίδα για να μιμηθούν το εικονίδιο κλειδαριάς του προγράμματος περιήγησής σας! Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη λειτουργικότητα που είναι ενσωματωμένη σε αυτό το εικονίδιο “Κλειδαριάς”.

Ορισμένες υπηρεσίες δεν σας υποχρεώνουν να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα ασφαλούς σύνδεσης. Για ιστότοπους όπως αυτός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο τέχνασμα:

Για να επεξεργαστείτε τη διεύθυνση της σελίδας σύνδεσης και να αντικαταστήσετε το “HTTP” με το “HTTPS” στην αρχή της διεύθυνσης.

Πατήστε “Enter”.

Εάν μια ασφαλής σελίδα σύνδεσης φορτωθεί με επιτυχία, μεταβείτε και εκτελέστε τον έλεγχο δύο βημάτων που περιγράφεται παραπάνω- διαφορετικά

Αντίθετα, ο ιστότοπος δεν προσφέρει μια ασφαλή σύνδεση HTTPS/SSL, εάν εμφανιστεί μια σελίδα σφάλματος. Κάθε νόμιμος ιστότοπος που ασχολείται με οικονομικά ή άλλα πραγματικά πολύτιμα αγαθά πρέπει να παρέχει μια ασφαλή δυνατότητα σύνδεσης. Διαφορετικά, συνιστάται έντονα να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τους.

Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης με προστασία κατά του phishing

Ενώ είναι δυνατόν να ξεγελάσετε το ανθρώπινο μάτι με μια αυθεντική οθόνη σύνδεσης και τεχνικές java-scripting, ένα ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό anti-phishing δεν θα υποκύψει στα ίδια κόλπα.

Για παράδειγμα, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης 1Password ή το LastPass έχει ενσωματωμένη προστασία κατά του phishing, οπότε αν βρίσκεστε σε μια σελίδα σύνδεσης με απάτη, το 1Password θα το εντοπίσει.